Allmänna villkor

§1 Hantering av låneansökningar

Kontantguiden hanterar inte låneansökningar. Låneansökningar hanteras direkt av de banker och långivare som omnämns och rekommenderas.

§2 Hantering av personuppgifter enligt GDPR

Även om vi inte är ett företag, väljer vi att göra anpassningar till de krav som den nya lagstiftningen som trädde i kraft 2018-05-25 innebär. Vid förfrågan och annan kontakt kan du vara anonym och de uppgifter som sparas är e-postadress för eventuell framtida kommunikation men den lämnas aldrig ut till tredje part.

WordPress är vårt personuppgiftsbiträde eftersom de uppgifter du matar in i våra formulär sparas i det verktyg som används för skapandet av själva tjänsten.E-post adresser som skickats till sajten i samband med rådgivning samt övrig kontakt, kommer att sparas i sajtens databas under en begränsad tid.

Din e-post och övriga uppgifter du matat in i våra formulär används för att besvara de frågor som du genom formuläret sänt till oss. Observera att din IP-adress sparas genom att du skickar iväg ett ifyllt formulär till oss. Utskick om nyheter i form av ett nyhetsbrev kan komma att ske och mottagaren ansvarar för att anmäla att han/hon inte längre önskar att mottaga sådana utskick genom att besvara utskicket enligt den instruktion som alltid kommer att finnas med i mejlet. Vidare har du alltid rätt att kontakta oss för att radera de uppgifter som vi lagrat hos oss.

§3 Ansvar

Vi på kontantguiden arbetar ständigt för att hålla informationen och uppgifter gällande räntor, villkor och så vidare uppdaterat. Observera dock att informationen som kommer från långivare är under ständig förändring och vi kan därmed inte garantera att denna alltid är korrekt.

Kontantguiden ansvarar inte för skador eller konflikter beträffande lån eller avtal. Inte heller ansvarar kontantguiden för förändringar i lånevillkoren som ej kommit oss till kännedom. Kontantguiden kan ej krävas på ersättning för skador eller ses som delaktig i e.v tvister som uppstår mellan dig som låntagare och långivaren, det vill säga privatperson eller företag och kreditbolag.

Kontantguiden har ingen som helst del i de avtal som skrivs mellan dig som låntagare och det kreditbolag du väljer att ingå avtal med. Kontantguiden är endast ansvarig för innehållet på denna webbsida, den information som publiceras och det som vi direkt kommunicerar till dig som privatperson, företagare eller kreditbolag vi rekommenderar.

Vi hänvisar till respektive kreditbolag där du ansöker om lån för att ta del av de allmänna villkoren som gäller för själva lånet.

Kontantguiden uppmanar alla att göra en hushållsbudget innan nya lån tas och vi uppmanar inte folk med stora lån och låga inkomster att ansöka om något lån

Denna sida uppdaterades 2018-07-12

 

Ändring av allmänna villkor

Kontantguiden kan komma att ändra dessa allmänna villkor, därför bör du hålla dig  uppdaterad på de allmänna villkoren som finns på denna sida med jämna mellanrum. Läs noga igenom de allmänna villkoren innan du beslutar dig för att använda vår tjänst eller teckna ett lån genom några av våra samarbetspartners. 

Partners och länkar

Om du tycker att kontantguiden tillför dig ett värde i form av bra information och relevanta tips är du självklart välkommen att hjälpa oss att sprida informationen om att vi finns.

Genom att dela sajten med dina vänner i sociala medier, rekommenderar du andra att besöka sajten. För detta behöver du inte fråga oss men vi undanber oss att kopplas samman med sajter som har kränkande, rasistiskt, sexistiskt eller på annat sätt oetiskt innehåll. 

Övrigt

Vi rekommenderar starkt att du budgeterar din ekonomi innan du ansöker om lån och vi uppmanar inte privatpersoner med stora skulder och låg inkomst att ansöka om något lån.