Privatlån – Unik tjänst för jämförelse av privatlån och räntor

Genom vår unika jämförelsetjänst sorteras snabbt de långivare med lägst månadskostnad i diagrammet nedan

Hur mycket vill du låna?
5 000 kr 600 000 kr
När vill du betala tillbaka?
1 år 15 år
  • Filtrera för:
  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Låneförmedlare

Vanliga frågor och svar

Hur mycket får man låna med ett privatlån?

Banker och kreditgivare erbjuder numera väl tilltagna privatlån. Vanligt är att tillåtna beloppen för privatlån ligger mellan 10 000 kr till 600 000 kr. Det är aldrig säkert att man får låna exakt det beloppet man förfrågar utan det bestämmer banken efter en kreditprövning där din kreditvärdighet bestäms utifrån parametrar såsom lön, tidigare historik etc.

Vad kan jag använda privatlånet till?

Med ett privatlån spelar det inte någon roll till vad du lånar till. Ett privatlån är just vad det kallas, ett lån för privat bruk. Tanken är att du ska kunna använda pengarna till just det du önskar som till exempel bostad, renovering, resor, bil etc. Lånet har ingen säkerhet, till skillnad från ett bostadslån, vilket gör att räntan är högre. Var noga med att Tanken med lånet är att du skall kunna använda pengarna till det du önskar. Eftersom lånet inte har någon säkerhet (ex. bostad, bil) så är räntan högre Läs nedan om skillnaden mellan nominell- och effektiv ränta.

Kan jag låna om jag har en betalningsanmärkning?

Det finns flera förklaringar som gör att du fått tidigare betalningsanmärkningar. Som tur är kan du fortfarande ansöka om nya lån. Du kommer då inte att få låna de högsta beloppen och du behöver vara skuldfri hos Kronofogden. Du behöver även ha en stabil årsinkomst. Det är alltid banken som avgör om du får ta ett lån så varje liknande fall prövas individuellt.

Kan jag samla mina lån till ett lån? (lösa lån och krediter)

Det har blivit väldigt populärt att samla flera lån och krediter till ett lån. Tanken med detta är att förenkla inbetalningar och förhoppningsvis sänka den totala lånekostnaden. Att samla lån och krediter genom att exempelvis lösa tidigare lån, är något som vi starkt rekommenderar. De allra flesta banker tillåter detta och vi kan rekommendera att vända sig till låneförmedlare som är extra duktiga på detta. Se till att vara tydlig i din förfrågan om att samla lån och krediter.

Kan jag veta vilken ränta jag får?

Det går aldrig i förtid att veta vilken ränta du kommer att få på ditt lån utan räntan sätts individuellt av banken. Räntan baseras på just din betalningsförmåga och är därmed högst individuell. Var även noga med andra avgifter som påverkar månadskostnaden såsom uppläggningsavgifter och fakturaavgifter. Läs mer om effektiv ränta nedan.

Skillnaden mellan nominell- och effektiv ränta

När du söker på internet kring lån kan du hitta olika sorters räntor överallt. Det är väldigt viktigt att förstå skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta eftersom skillnaden är stor. Nominell ränta är den procentandel av den totala skulden du skall betala till långivaren varje år. Effektiv ränta räknar med avgifter såsom tex uppläggningsavgift och fakturaavgift. Vi använder alltid den effektiva räntan i våra räkneexempel vilket är den mest korrekta och sanna räntan.

Generella villkor

Alla banker och kreditgivare har olika regler och vad som skiljer går att läsa mer om hos respektive långivare. Generellt kan sägas att du alltid måste vara över 18 år för att få ta ett privatlån.